PRZEKĄSKI:

1. Półmisek biesiadny (kark z grilla, pierś z grilla, kotlet schabowy, filet z kurczaka, ogniste skrzydełka, frytki lub pieczywo)

2.Półmisek wędlin

3. Półmisek mięs pieczonych (schab, kark, boczek, pasztet swojski z żurawiną, schab ze śliwką i schab z morelą)

4. Befsztyk tatarski

5. Śledź w oleju

6. Śledź po tatarsku

7. Śledź po kaszubsku

8. Śledź w śmietanie z jabłkiem i cebulą

9. Ryba po grecku

10. Łosoś z twarożkiem

11. Rolada szpinakowa z łososiem

12. Roladki szparagowe w szynce

13. Koreczki

14. Kwaśności (papryka, ogórek, pieczarki, cebula, grzybki)

15. Roladki z tortilli z kurczakiem

16. Zimne nóżki

17. Tymbaliki drobiowe

18. Jajka faszerowane

19.  Roladki z tortilli z łososiem

20. Sałatka z krewetkami

21. Sałatka z grillowanym kurczakiem

22. Sałatka jarzynowa

23.Sałatka z makaronem i suszonymi pomidorami

24. Sałatka brokułowa z jajkiem

25. Sałatka grecka

26. Sałatka z pieczarek

27. Deska serów

28. Pasztet z żurawiną

29. Sałatka z gyrosem

30. Ozory wołowe w sosie chrzanowo- śmietanowym

31. Sola  lub dorsz w sosie śmietanowo- cytrynowym

32. Carpaccio wołowe z marynowanej polędwicy z kaparami, parmezanem i rucollą

33. Sałatka szefa kuchni

34 Sałatka włoska z mozzarellą

35. Sałatka norweska z łososiem

36. Sałatka nicejska z tuńczykiem

37. Sałatka fromage (serowa)

38. Sałatka z grillowanych warzyw

39. Sałatka z malinami

40. Sałatka cappresse

41. Sałatka z wędzonym kurczakiem

42. Krewetki z patelni z pomidorkami koktajlowymi w sosie czosnkowym podane z pieczywem

43. Carpaccio z łososia 

44.Tatar z łososia

45. Wędzony łosoś na sałacie

46. Schab w galarecie

47. Kanapeczki bankietowe

48. Ryba po japońsku

 

ZUPY:

1. Rosół z makaronem

2. Zupa krem z białych warzyw z szynką długo dojrzewającą i grzanką 

3. Barszcz czerwony z kołdunami

4. Zupa cebulowa z grzanką serową

5. Zupa meksykańska z kuleczkami mięsnymi

6. Zupa krem z pomidorów z kroplą bazyliowej śmietany

7. Zupa krem czosnkowy z grzanką serową 

8. Zupa szpinakowa z jajkiem w koszulce i złotą grzanką

9. Rozgrzewająca kwaśnica na żeberkach wieprzowych 

10. Krem cebulowo- serowy

11. Krem ze świeżych ogórków

12. Krem kalafiorowo- brokułowy z groszkiem ptysiowym

13. Krem borowikowy

14. Krem z pieczarek

15. Flaki wołowe

16. Zupa gulaszowa

17. Strogonoff

18. Barszcz czerwony z krokietem

19. Barszcz czerwony z uszkami

20. Barszcz czerwony z pasztecikiem

21. Żurek z jajkiem i kiełaską

 

PRZYKŁADOWE DANIA MIĘSNE

1. Bitki wieprzowe duszone z grzybkami

2. Schab w sosie kurkowym

3. Kark pieczony w sosie własnym

4. Pieczeń wieprzowa

5. Polędwiczki wołowe w sosie z zielonego pieprzu

6. Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

7. Polędwiczki wieprzowe w ziołach

8. Pierś z kurczaka w sosie serowym

9. Schab z kością

10. Filet drobiowy w marynacie ziołowej

11. Karczek z grilla

12. Kotlet po kowalsku

13. Schab po cygańsku

14. Kotlet devolay z masełkiem lub serem żółtym

15. Medalion wieprzowy z duszonymi pieczarkami

16. Filet drobiowy w panierce

18. Bryzol drobiowy

19. Grillowany filet z kurczaka z masełkiem czosnkowym

20. Roladka z kurczaka ze szpinakiem lub pieczarką

21. Soczysta pierś z kurczaka zapiekana w boczku na aromatycznym grzybowo-winnym sosie

22. Grillowana pierś z kurczaka podana z serem mozzarellą

23. Grillowana pierś z kurczaka w aromacie musztardy francuskiej i rozmarynu

24. Kotlet cielęcy

25. Tradycyjny schab w panierce migdałowej

 

 

PRZYKŁADOWE DANIA RYBNE

1. Sola w akompaniamencie szpinaku, pomidora i czosnku, ułożona na ciemnym makaronie lub ryżu

2. Dorsz w złocistej panierce, ziemniakami gotowanymi i bukietem surówek

3. Tagliatelle z pomidorami ,bazylią i świeżo tartym parmezanem

4. Grillowany łosoś w sosie koperkowo-śmietanowym

5. Dorsz w sosie cytrynowo-śmietanowym

 

DODATKI

1. Ziemniaki z wody

2. Zapiekane ziemniaczki

3. Puree ziemniaczane

4. Kluski śląskie

5. Kluseczki litewskie

6. Kopytka

7. Frytki

8. Grube frytki

9. Ryż

10. Bukiet surówek

11. Kapusta zasmażana

12. Kapusta młoda

13. Warzywa na parze

14. Buraczki zasmażane

15. Sałata lodowa z ogórkiem i pomidorem, zroszona sosem vinegret

 

PRZYKŁADOWE DANIA BEZMIĘSNE

1. Grillowany camembert na rukoli z suszonymi pomidorami i słonecznikiem

2. Kotlet serowy na grillowanych warzywach z sosiem czosnkowym

 

DESERY:

1. Puchar lodowy z owocami

2. Szarlotka na ciepło z lodami

3. Sernik dekadendki

4. Owoce